Mustang Bullitt

Dacă întrebi un mașinist care-i cea mai reprezentativă urmărire cu mașini din istoria cinematografului, probabil ar spune că secvența cu McQeen, Mustang-ul și Charger-ul din filmul Bullitt.

Scena de 10 minute nu doar a revoluționat standardele Hollywood-ului, ci a devenit reperul industriei – probabil mai faimoasă decât filmul în sine – iar Ford a profitat de faptul că Mustangul a fost avatarul peliculei; Atât de mult încât a scos trei versiuni speciale concepute după bestia din film, iar asta-i ultima reîncarnare.

Mustang Bullitt

La prima vedere ai crede că noul Bullitt nu este altceva decât un Mustang vopsit în Dark Highland Green cu un set de jante retro ce imită Torq Thrust-urile clasice, însă Ford insistă ce avem de-a face cu ceva special, dat fiind faptul că modelul comemorează 50 de ani de la lansarea filmului.

Pe lângă multitudinea de artificii vizuale care-l fac mai amenințător, modelul se prezintă și cu o cutie de viteze manuală cu o bilă albă pe post de schimbător. Aproape că l-ai ierta pentru faptul că încearcă din toți rărunchii să fie „effortlessly cool”, așa cum îl descriu cei de la Ford.

Mustang Bullitt

Nu glumesc, în comunicatul de presă inginerului-şef al proiectului spune că un Bullitt trebuie să aibă atitudine și „mai mult decât orice, trebuie să fie bad ass”. Ultima parte rămâne la interpretarea fiecăruia…

Sub capotă se află V8-ul Coyote de 5 litri sub o formă ușor revizuită, care acum produce „cel puțin 475 de cai putere și 570 Newton/metri” – conform spuselor constructorului. Nu-i cel mai precis mod de-a descrie capabilitățile unui motor, dar e bine de știut că se poate mai mult…la o adică.

Mustang Bullitt

Creșterea de putere se datorează unui sistem de inducție de tip „open air” (adică un filtru sport) și a unei galerii de admisie cu clapete de accelerație de 87 mm, împrumutate de la modelul GT350.

Oricum, suficient de mult zel cât să facă mașina să meargă cu 13 Km/h mai mult decât versiunea normală, atingând o viteză maximă de 262 Km/h.

Mustang Bullitt

Cum creezi un Mustang legendar? Simplu, îi înlături siglele și grila. Dar de ce vorbim despre noul model când originalul arată atât de bine? Vezi răblăgitura din poze? E unul din cele două Mustanguri GT Fastback identice care au fost folosite la crearea legendarei scene de urmărire.

Mașinile „donate” de constructorul american au fost modificate și rigidizate ca să poată rezista săriturilor de pe străzile din San Francisco. Până și puterea motorului de 6.4 litri a fost crescută, de parcă 320 de cai și 579 de Newton/metri pe o mașină din 1968 nu era destul.

 

Ambele mașini s-au crezut a fi pierdute în negura timpului, dar până la urmă cea folosită pentru sărituri a fost găsită anul trecut, într-un depozit de fier vechi, iar mașina-erou a fost doar ferită de ochii curioșilor. Timp de 44 de ani…

Link Galerie Foto

#newskool, Metal

Bullitt Remastered

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s