Propagandă

155.000 pentru un Volvo!?

Polestar 1
Volvo nu este un constructor cu pedigree, însă unele modele au devenit simbolice printre fanii mărcii și mașiniști în general. Chiar și așa, cel mai scump Volvo vândut vreodată la o licitație (un P1800ES Sport Wagon) nu a depășit suma de $100.000, adjudecându-se pentru $92.400. Un mizilic comparativ cu Polestar 1.

În caz că ai trăit sub un o piatră în ultimul an, Polestar 1 este ultimul răcnet al celor de la Volvo în materie de confuzie. Deși pare a fi un S90 coupe, mașina este de fapt construită sub brandul Polestar – divizia de performanță a suedezilor responsabilă pentru două modele de serie – și nu vrea să aibă „nimic” de-a face cu Volvo…

Polestar 1

Nu știu exact ce au vrut suedezii să demonstreze cu chestia asta, pentru că deși au avut mână liberă în a crea o caroserie nouă, exclusivistă și aparte pentru noul brand, au ales să construiască un automobil care seamănă leit cu S90-ul. Până și interiorul e la fel.

Decizii care nu justifică (neapărat) prețul de $155.000 al mașinii în patru cilindri. Da, ai citit bine, Polestar 1 va costa o sută cinzeci și cinci de mii de dolari.

Polestar 1

Sau de euro, depinde pe ce continent te aflii, pentru că aparent euro este egal cu dolarul în lumea celor de la Volvo. Totul e ok atâta timp cât nu locuiești în China, pentru că acolo va costa echivalentul a $229.200.

Nu, pe bune; în America mașina va putea fi achiziționată pentru suma de $155.000, iar în Europa pentru €155.000.

Polestar 1

Bine, de banii ăia primești performanță, nu glumă. Asta pentru că Polestar 1 dezvoltă nici mai mult nici mai puțin de 592 de cai putere şi 1000 Newton/metri, grație atât motorului cu combustie internă – supraalimentat cu ajutorul unui turbocompresor și al unui compresor mecanic – cât și a celor două motoare electrice. Până nu demult trebuia să scoți bani grei pentru un supercar cu 12 cilindri pentru a avea la dispoziție asemenea cifre.

Polestar 1

Chiar și așa, parcă ți-ai dori ceva mai mult pentru suma respectivă, deși dacă te chinui puțin ai putea să-i prostești pe oameni cum că ai deține o interpretare modernă din fibră de carbon a modelului P1800. Genealogia e acolo.

E ok, probabil vor vinde cel puțin cinci.

Link Galerie Foto

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s