Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

La prima vedere, rețeta pentru a crea un automobil de succes în China – cea mai mare piață auto a momentului – ar trebui să fie foarte simplă: mult lux, mult spațiu la interior, mult parfum ambiental și multă hibridizare (dacă nu chiar electricitate).


Toate astea împreună cu afinitatea poporului chinez față forma elegantă a sedanului, i-a determinat pe cei de la Mercedes să creeze un SUV uber-luxos, în trei volume şi fără motoare cu combustie internă.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Da, deși are o capotă lungă, aceasta nu adăpostește nimic, conceptul fiind pus în mișcare de patru motoare electrice care transmit 737 de cai putere celor patru roți. Mai mult, bateria de 80 kWh oferă o autonomie de peste 500 de kilometri, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Se numește Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury și are o formă deosebit de bizară (și nemaiîntâlnită) în zilele noastre, dar înrădăcinată în istoria brandului Maybach – o reminiscenţă al originalelor Zeppelin DS7 Luxury Limousine/DS8 Coupe Limo. Așadar, din punct de vedere istoric, un Maybach înalt, masiv, și cu trei volume bine definite nu ar fi ceva neobișnuit; din contră, ar fi evoluția firească a automobilului.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Și cel mai mișto lucru e că nimeni nu se aștepta la asta. Pe când Mercedes anunța un SUV Maybach, toată lumea își imagina un GLS trecut prin filtrul brandului de lux (la fel ca modelul S-Klasse), nicidecum la un concept complet nou cu trăsături unice în domeniu.

Vizual, SUV-ul se inspiră din modelele Vision Mercedes Maybach 6 (coupe și cabrio), încorporând elementele stilistice implementate de către cele două concepte într-un pachet mai musculos. Bine, și jantele de 24 de inch ajută în a-i oferi mașinii o prezență impozantă. Baller!

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Dar pe cât de impresionant este designul exterior, piesa de rezistență a conceptului rămâne – ca la orice alt Maybach – interiorul. Deși Mercedes îl descrie clișeic ca fiind o simbioză între sportivitate, eleganță și lux, cabina modelului bombardează simțurile pasagerilor cu o pletoră de materiale menită să exacerbeze sentimentul de eleganță. Aluminiul, pielea albă și abanosul, acompaniate de cromatica „rose gold, crystal și pearl grey”, îți cam fac o idee cum e să stai în interiorul unui iPhone.

Întregul interior este aerisit și simplificat, iar șoferului nu îi s-a lăsat la dispoziție decât minimul necesar. Asta pentru că Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este dedicat exclusiv celor care stau în spate – asemeni unei veritabile limuzini. Cui îi pasă cum se simte șoferul tău? Oricum, nu-i ca și cum ar duce-o rău într-o astfel de mașină.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Cele două fotolii din spate, despărțite de o consolă centrală care integrează o tavă încălzită și un serviciu de ceai, sunt modelate după cele din S-Klasse și au ‘nșpe mii de reglaje și funcții pe care n-am să mă apuc să le descriu.

Toate astea sună super tare, dar când va ieși pe piață? Mercedes nu a specificat când și dacă acest concept va ajunge în stadiul de producție, dar dacă se va materializa vreodată poți fii sigur că varianta de serie nu va dispune exact de aceleași… amenități.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Sper ca până atunci să vină cu un nume mai interesant, nu unul care înseamnă „luxul suprem”, pentru că pare la fel de pompos ca un stand de suveniruri cu traduceri greșite.

Totuși, o singură întrebare rămâne; Ce vrea până la urmă Mercedes de la Maybach? O marcă de sine stătătoare, sau un nivel de echipare?

Link Galerie Foto

#concepte, Metal

Mercedes-Maybach reinventează luxul

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s