Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Noi, în primul rând. Marca e discutabilă.


Hai s-o zicem pe aia dreaptă: un set de cauciucuri noi este destul de scump. Patru gume sănătoase te costă cam cât un salariu mediu net (stabilit pe 2018). Adică vreo 500 de euro. Norocul tău, însă, e că ai de unde alege.

Dacă ar fi să asculți doar de cunoscătorii din mediu online (forumuri, grupuri de facebook, etc…), nu ar trebui să-ți iei decât Pirelli P Zero Corsa.

Toți recomandă doar mărcile consacrate și îți explică pe îndelete cum ar trebui să-ți vinzi mașina și s-o arzi pe pietonale dacă nu ești în stare s-o încalți doar cu cele mai scumpe anvelope, dar cumva majoritatea mașinilor din trafic au cauciucuri mai vechi de 6 ani sau, MAI RĂU, au cauciucuri achiziționate recent la mâna a doua. Din fericire, insă, în lumea reală lucrurile stau puțin diferit.

Vezi poza cu Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury? Un mic detaliu mi-a atras atenția zilele trecute când scriam un articol despre el. Uită-te mai atent:

Sailun

   Are cauciucuri Sailun.

Da, probabil este un artificiu de marketing, având în vedere că mașina a fost prezentată la Beijing și creată special să ia ochii chinezilor, dar dacă Maybach a avut tupeul să încalțe (și să promoveze) niște chinezării, ar trebui să ai și tu tupeul să zici „da, n-am avut bani de Continental ContiSportContact 6, și mi-am luat Sebring Formula Sporty+ 401 pentru că în condiții normale de utilizare nu există nicio diferență”.

Nu te stresa, toate cauciucurile au un anumit standard de fabricație și performanță care trebuie respectat pentru a putea fi puse (în mod legal) la vânzare, indiferent dacă sunt fabricate în China, Serbia, Franța sau Polonia.

Concluzia este simplă. I-ați cele mai bune cauciucuri noi pe care ți le permiți, raportându-te la mașina pe care o conduci și la stilul tău de condus. Degeaba cumperi un set de Michelin Pilot Super Sport pentru o Skoda Fabia de 68 de cai folosită predominant în oraș.

E ok, nu te va judeca nimeni; decât dacă ai un C63 AMG (sau altă mașină din care dau caii pe afară) și o încalți cu Landsail sau Ling Long. Atunci ești un prost.

Propagandă

Ce anvelope să-mi pun pe mașină?

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s