Brabham BT62

FXX K? Zonda R? Vulcan? Senna GTR? Ce zici de BT62?

Cei pasionați de motorsport mai mult ca sigur știu ce semnificație are numele Brabham în domeniul auto. Nu este o „firmă” cu pretenții absurde apărută peste noapte, ci o fostă echipă inovatoare din Marele Circ care făcea furori în urmă cu aproximativ 35 de ani.

Brabham BT62

Însă acum au revenit pe circuit sub o altă formă, cu ajutorul unui program exclusivist dedicat persoanelor cu foarte mulți bani și aspirații de pilot, și a unui automobil de tip GT denumit BT62 – o bestie de doar 972 kilograme, animată de un V8 de 5.4 litri, aspirat, care transmite 700 hp și 667 Nm roților din spate prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale în 6 trepte Hollinger.

Brabham BT62

Dat fiind faptul că mașina nu va concura sub regulile FIA și nici nu va putea fi foloistă pe drumurile publice, cei responsabili pentru dezvoltarea sa au avut mână liberă în a crea ustensila supremă pentru mers tare. Astfel, BT62 a fost „făurită” dintr-un mix de oțel și fibră de carbon, iar grație elementelor aerodinamice bombastice (diffuser-ul spate, eleronul, splitter-ul față, fantele de admisie) este capabilă să livreze o apăsare aerodinamică de 1200 de kilograme.

Deocamdată Brabham nu a dat alte detalii legate de performanțele mașinii, dar cu un raport de 720 hp/tonă nu te aștepta ca sprintul de la 0 la 100 km/h să dureze mai mult de 3 secunde.

Brabham BT62

BT62-ul va fi limitat la doar 70 de unități – comemorând a 70-a aniversare de la prima cursă a lui Jack Brabham – fiecare cu un preț de £1.000.000 (€1.135.161), plus taxe. De banii respectivi fericitul cumpărător își va putea customiza achiziția după bunul plac, asta dacă nu cumva optează pentru una din primele 35 de bucăți care vor fi livrate într-o schemă de culori special creată pentru a omagia cele 35 de victorii ale echipei în Formula 1 și monoposturile Brabham de odinioară – în special modelul BT19 și a sa victorie din 1966, la Reims, în Franța.

Brabham BT62

Constructorul explică că BT62 se vrea a fi o unealtă dedicată șoferilor care vor o provocare, să-și depășească limitele și să experimenteze condusul în cea mai pură formă a sa. Probabil asta e doar o altă modalitatea de-a spune că nu-i pentru oricine, dar prin intermediul programului exclusivist de dezvoltare al abilităților Brabham se va asigura că niciun milionar nu–și va pierde viața la primul viraj luat cu entuziasm.

Link Galerie Foto

Advertisements
#newskool, Metal

Brabham este cea mai mișto mașină de care n-ai auzit.

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s