Italdesign Nissan GT-R50
Fala supremă în industria auto ar fi crearea unei mașini pe comanda cu ajutorul unui carosier. Este modalitatea perfectă de-a celebra modelul în sine, arta și designul și de-a transforma mașina din unealtă în vernisaj mecanic.


Faptul că anul acesta atât Nissan GT-R cât și Italdesign împlinesc 50 de primăveri a reprezentat ocazia perfectă pentru constructorul japonez și studioul de design italian să modeleze o formă unică din varianta Nismo a R35-ului.

Italdesign Nissan GT-R50

Responsabili pentru dezvoltarea, proiectarea și construcția mașinii au fost italienii, în timp ce studiourile de creație Nissan din Europa și Statele Unite au creionat forma capricioasă a acesteia. Te-ai fi așteptat să fie invers, nu?

Chiar și așa, ce a rezultat din această combinație este mai mult decât extravagant, fiind reîncarnarea supremă a generației actuale, descris ca un GT-R fără limite și botezat GT-R50. Vizual, probabil avem de-a face cu una dintre cele mai stilizate mașini care au purtat sigla Nissan.

Italdesign Nissan GT-R50

La exterior, GT-R50 se remarcă prin două elemente aurite, atât în față, cât și în spate, care se întind pe toată lățimea mașinii reducând proporțiile și complicația generală a designului. Oricum, dimensiunile originale ale automobilului au fost alterate, până și acoperișul fiind coborât cu 54 de milimetri.

Partea frontală, deși schimbată dramatic, a rămas guvernată de elemente care redirecționează fluxul de aer pentru o răcire optimă, acestea – împreună cu farurile – aducând aminte de conceptul GT-R Vision Gran Turismo.

Italdesign Nissan GT-R50

Însă spatele prototipului rămâne piesa de rezistență, unde zona aurită pare a fi separată de restul caroseriei, sculptată în posteriorul acesteia, iar apoi atent șlefuită. Doar spoilerul mobil, vopsit în „gri kinetic lichid” ca majoritatea elementelor, pare că ar întrerupe fluxul designului.

Interiorul a fost de asemenea complet modificat, renunțând-se la pletora de butoane în detrimentul unei forme mai simpliste. Totuși, nu te lăsa păcălit, deși display-ul central – capabil să afișeze și cele mai umede vise ale tocilarilor dornici de-a afla unghiul de rotație a nacelei în jurul axei sale verticale – nu mai există, abundența de fibră de carbon și alcantara te anunță că performanțele au rămas prioritatea numărul unu.

Iar măruntaiele GT-R50-ului confirmă asta. Divizia de mers tare de la Nissan, Nismo, și-a adus bagajele de cunoștințe dobândite în motorsport și au revizuit V6-le VR38DETT de 3.8 litri cu două turbine nou nouțe cu debit de aer mărit și specificații de GT3, cu intercoolere (da, la plural) mărite și cu pistoane, biele și alte chestii mai trainice.

Până și axele cu came și injectoarele au fost revizuite, totul pentru un total de aproximativ 710 cai putere și 780 Nm. Zic aproximativ pentru că nici cei de la Nissan nu știu cifra exactă, ei atât estimând că ar produce.

Italdesign Nissan GT-R50

Ca să facă față aportului nou de #vaimamamea, trenul de rulare n-a scăpat revizuit. Cu aproximativ 710 cai putere nu-i de joacă, așa că au fost instalate frâne Brembo cu cu șase pistonașe față, patru pistonașe spate pentru ca mașina să se oprească la timp, iar jantele de 21 de inch, special construite pentru GT-R50, au fost încălțate cu cauciucuri Michelin Pilot Super Sport pentru optimizarea tracțiunii.

Italdesign Nissan GT-R50

Trebuie să recunosc, creația celor două companii este pe cât de frumoasă, pe atât de impresionantă și ar fi păcat să fie uitată – ca majoritatea prototipurilor unicat – într-o debara subterană super-secretă.

Noroc că Nissan și Italdesign cochetează cu ideea de-a produce mașina într-o serie extrem de exclusivistă, limitată la doar 50 de unități. Acestea ar putea fi asamblate manual, construite după specificațiile fiecărui client, cu-n preț de bază de aproximativ €900.000.

Nu-i o modalitate rea de-a pensiona modelul R35, aducând mărcii atât de necesarul exclusivism.

Link Galerie Foto

Advertisements
#concepte, Metal

GT-R50 este un Nissan pe care nu ai vrea să-l modifici

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s