Bentley Mulsanne W.O. Edition
Deține o parte din istoria Bentley împreună cu noul Mulsanne W.O. Edition.

Edițiile speciale nu mai au același fler de când majoritatea mărcilor au adoptat programe personale de individualizare, unde rezultatul final poate fi mult mai exotic decât o „serie limitată” de modele propuse de către un constructor, care adesea oferă doar o schemă de culori bazată pe o temă superficială.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Bentley însă s-a gândit să ridice considerabil ștacheta și să ofere ceva în plus împreună cu noul Mulsanne W.O. Edition; ceva care să determine 100 de cunoscători, pasionați și colecționari să sară cu banul mai ceva ca dubioșii la lăutari.

Dar, înainte de toate, trebuie să ne lămurim de la ce vine „W.O.-ul” acela și ce anume celebrează constructorul Britanic cu noua sa găselniță.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Marca Bentley a fost înfiinţată în anul 1919, în Londra, de către Walter Owen Bentley – un inginer care și-a propus să ducă automobilismul la superlativ prin construirea unor mașini rapide și bune – un țel relativ hilar raportat la zilele noastre, dar destul de ambițios acum 99 de ani.

Având în vedere că anul 2019 reprezintă centenarul constructorului, Bentley a decis să celebreze mai repede alocând 100 de modele speciale Mulsanne care poartă inițialele fondatorului, împreună un artefact reprezentativ din trecutul mărcii.

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Pe lângă briz-brizurile obișnuite fiecare mașină va veni , literalmente, cu o mică bucată de istorie. Și anume cu o parte din arborele cotit al mașinii personale lui Walter. Spune dacă ăsta nu-i cel mai tare lucru ever?

 

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Vilbrochenul poate fi înglobat fie într-un dulăpior de cocktailuri, fie într-un răcitor de vinuri situat între cele două locuri din spate (ca să ai la ce te uita în timp ce-ți faci un B52). Mai mult, „racla” care adăpostește relicva reflectă măiestria meșteșugului manual implementat prin întreaga mașina.

 

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Capacul acesteia expune de fapt un exemplu iscusit de marchetărie, artizanii constructorului folosind patru tipuri de lemn nobil și aluminiu pentru a crea imaginea emblematică a impozantului 8 Litre GK706.

 

Bentley Mulsanne W.O. Edition

Adică automobilul care a reprezentat sursa de inspirație pentru noul Mulsanne, modelul 8 Litre fiind ultima creație semnată de către însuși Bentley – o namilă de doua tone jumate, 7998 centimetri cubi și 220 de cai putere care zemuia a lux. A fost construită în doar 100 de exemplare – de aici probabil și ideea de-a limita noul model la acest număr de unități.

 

Link Galerie Foto

#newskool, Metal

Bentley își celebrează centenarul cu un Mulsanne special

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s