McLaren F1 GTR Longtail 025R
McLaren tocmai a anunțat un nou program de certificare oficială a modelelor F1, iar primul exemplar care a primit atestatul de originalitate din partea constructorului este acest formidabil 025R GTR Longtail.


Inițiativa are ca scop păstrarea modelelor F1 în specificație stock până la cel mai mic detaliu, McLaren oferind un certificat de autenticitate unic – PE CARE DOAR EI ÎL POT OFERI, SUNT SINGURII DIN LUME! – care cuprinde absolut toate detaliile despre mașină în conformitate cu arhivele fabricii.

McLaren F1 GTR Longtail 025R

Un demers enervant de perfecționist, de la o firmă enervant de perfecționistă? Desigur, nu e ca și cum cineva ar (mai) avea elanul să modifice o mașină construită în 106 de exemplare, care se vinde acum pe sume obscene. Vorbim de la $10.000.000 în sus pentru variantele normale. Nu LM, nu GT, nu GTR.

În plus, modelele care au alergat pe circuitele lumii, care au un anumit palmares la activ și vin cu propriile cicatrici lăsate de vânatul după trofee, ar trebui adorate și apreciate cu tot cu imperfecţiunile create de timp.

McLaren F1 GTR Longtail 025R

Dar asemeni unei mame stricte, care insistă ca fii-su să ia lecții de vioară și să poarte bretele deși lui îi place să scuipe peste carbit și să mănânce pământ, McLaren consideră că F1 ar trebui să fie imaculat. Fără imperfecțiuni , fără genunchii zdreliți și fără cucuie. Mă mir că noile modele încă nu au opțiunea „return to factory settings”, asemenea unui telefon.

Așa că de GTR-ul din imagini a avut McLaren Special Operation grijă, dedicându-i 18 luni pentru a-l aduce la specificațiile exacte cu care a concurat pentru prima dată, în 1997, la Le Mans. Constructorul a folosit piese aflate pe stoc, noi-nouțe, dar depozitate în containere acum de 21 de ani.

McLaren F1 GTR Longtail 025R

Deși McLaren susține că automobilul avea nevoie de „o muncă extensivă de remediere”, se poate observa din imaginile puse de către kidston.com – unde exemplarul a fost listat spre vânzare în 2016 – că lucrurile n-au stat chiar atât de rău.

Cele mai drastice modificări au fost aduse suspensiei pentru a respecta reglementările competiționale din Japonia, locul unde mașina și-a dus o bună parte din trai și încheiat cariera în 2005, rămânând apoi într-o colecție personală.

McLaren F1 GTR Longtail 025R

Mai mult, conform anunțului, cel care cumpăra mașina, avea posibilitatea să aleagă între o restaurare integrală sau o conversie pentru stradă. Din punct de vedere financiar, noul proprietar a făcut alegerea corectă…

Ceea ce a rezultat este fără cusur, McLaren corectând unele „greșeli” subtile, incluzând timoneria, lipsa luminilor de pe plafon – preluate de la aripa unui avion – plus o duzină de alte lucruri. Livrea Gulf-Davidoff a completat transformarea.

Link Galerie Foto

#oldskool, Metal

Așa arată un McLaren F1 nou-nouț

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s