Mercedes-Benz EQC

Capacul ăsta din plastic pare că ar ascunde un motor termic, dar nu o face.


.

Mercedes-Benz EQC

La fel cum mașina asta pare că ar utiliza combustibili fosili ca să funcţioneze, dar nu o face. Ce ai in față se numește EQC și este ambiția celui mai vechi constructor de automobile de-a intra serios pe piața mașinilor electrice.

Nu-i genul mărcii Mercedes să nu se avânte în pionieratul tehnic, dar până acum nemții au cam întârziat adoptarea unei astfel de strategii. Ceea ce nu-i un lucru rău, mai ales din punct de vedere economic.

Mercedes-Benz EQC

Introducerea unor alternative electrice viabile înseamnă costuri imense, mai ales când tehnologiile folosite sunt în faze incipiente, fără credibilitate. Acum insă, Mercedes probabil a considerat că bateriile au ajuns în punctul în care pot oferi o autonomie decentă și timpi de încărcare relativ buni, așa că au ales să-și mărească portofoliul de modelele cu gama EQ.

EQ este un termen ridicol de marketing care înseamnă „Inteligență Electrică”, și vine de la valorile brandului „Emoție” și „Inteligență” (jur, asta zice Mercedes în comunicatul de presă), iar primul model care poartă noua nomenclatură este EQC.

Mercedes-Benz EQC

Vizual, mașina împarte multe artificii stilistice cu conceptul EQ din care se trage, dezvăluit în 2016, dar totodată adoptă unele vestigii ale automobilelor cu motoare termice; Inutile, în cazul de față. Grila frontală ar fi un exemplu bun.

Per total, designul modelului pare a fi o alternativă respinsă în procesul de producție a GLC-ului, reciclată apoi și transformată în mașină electrică. O explicație mult mai plauzibilă decât cea oficială, care bate câmpii:

Marca EQ oferă o perspectivă asupra viitorului și este sculptată de către un aspect avangardist distinct. Aceasta este formată dintr-o formulă necunoscută anterior - combinarea conștientă a elementelor analogice şi digitale, precum și a fuziunii fără cusur a designului fizic și intuitiv.

Mercedes-Benz EQC

Fără a fi nevoie să o spun, conceptul arăta mult mai interesant. Mai ales la interior, unde Mercedes a ales să croiască habitaclul mașinii de serie conform modelelor actuale aflate în producție. Nimic futurist, nimic neobișnuit.

Te-ai fi așteptat ca EQC să fie puțin mai îndrăzneț, dar nemții au jucat la sigur, alegând tipul de automobil care se vinde cel mai bine la ora actuală: SUV-ul compact. În încercarea de-a nu-i speria pe cei care fac trecerea la o mașină electrică, totul este la locul lui; Nici loc sub capotă n-ai să găsești.

Mercedes-Benz EQC

Asta pentru că acolo se află unul din cele două motoare asincrone, care împreună cu cel integrat în axul spate își trage energia din 80 kWh, distribuiți în 384 de acumulatori – localizați în podeaua vehiculului, între cele două axe.

Suficientă zeamă electrică pentru a dezvolta 408 cai putere și 765 de Newton/metri și pentru a catapulta mașina de 2425 de kilograme de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde, până la o viteză maximă – limitată electronic – de 180 de km/h.

Mercedes-Benz EQC

Partea bună e că motoarele sunt calibrate diferit, atât pentru eficiență, cât și pentru dinamism, iar majoritatea pre-setărilor trenului de rulare se concentrează mai mult pe un condus sensibil decât pe huliganism (Confort, Eco, Max Range, Sport și Individual), scoțând astfel o autonomie maximă de 450 de kilometri.

Ar mai fi foarte multe chestii de scris despre mașina asta. Chestii pe care un pasionat de tehnologie l-ar aprecia, dar nu și un pasionat de automobile.

Link Galerie Foto

#newskool, Metal

Noua mașină electrică de la Mercedes e boring, dar are totuși 400 de cai…

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s