BMW iNext


Odată aterizată, capsula cu care călătoreau își deschise abordul, permițându-le ocupanților să calce agale pe acest tărâm misterios. Michael Fassbender, privind în depărtare, îndrăznește să facă primul pas în timp ce restul grupului îl urmează sfios. Biotopul pare virgin, guvernat de versanți fertili, nealterat de orice intervenție exterioară.

Deși de abia coborâți din navă, un individ îl întreabă pe Fassbender cât mai au de mers. „Sursa semnalului e la opt kilometri, vest, dar la o elevație considerabilă”, îi răspunse acesta. Împreună decid să-și continue marșul spre necunoscut, adâncindu-se din ce în ce mai mult în floră.

BMW iNext

– Auziți asta?, întreabă tipa care moare la finalul filmului.

– Ce?, răspunse altul care și el moare, dar cam pe la jumate.

– Nimic. Nu se aud păsări, nu se aud animale. Nu se aude nimic!

Călătoria devenise anevoioasă, ploaia măruntă și deasă îngreunându-le progresul la un moment dat. Însă semnalul devenea tot mai puternic, iar arborii magistrali care îi înconjurau începeau să se resfire cu fiecare pas făcut, dezvăluindu-le într-un final sursa.

Hei, ce căcat e aia?, întreabă un nene care ar fi trebuit să vadă ditamai hardughia de la 5 kilometri distanță.

Aparent este un tip de vehicul, răspunse Fassbender.

Se numește iNext, și deși pare un artefact extraterestru abandonat cu milenii în urmă de către o civilizație mult mai avansată, este de fapt un concept care arată calea spre care se îndreaptă BMW în materie de tehnologie și mobilitate autonomă, creând o mașină potrivită pentru omul zilei de mâine.

Astfel, cu ajutorul lor, aflăm că omul viitorului va fi orb, pentru că nu există nicio altă explicație plauzibilă pentru care cineva ar cumpăra așa ceva. Secolele de condus autonom și lipsă de concentrare la volan probabil vor atrofia vederea, maximizând în schimb celelalte simțuri.

O teorie susținută și de lipsa diverselor manete și butoane din habitaclu automobilului (inclusiv a celor de semnalizare) subliniind faptul că omul viitorului va transcendenta de la acțiunile primitive ale condusului.

Probabil cândva își va folosi puterea minții pentru a controla acele operațiuni – unii șoferi de BMW o fac chiar și acum, ceea ce indică clar superioritatea acestora în materie de evoluție umană – dar deocamdată constructorul german propune tehnologia „Shy Tech” care se descotorosește de clasicele comutatoare în favoarea unui design mai curat.

Nu mă-nțelege greșit, funcțiile rămân acolo, doar că activarea lor impune acum diverse atingeri ușoare pe suprafețe „smart”, comenzi vocale, sau gesturi.

Însă oricât de avansat va fi omul viitorului, se pare că nevoia de activitate casnică îi va rămâne adânc înrădăcinată în instincte. Astfel BMW nu implementa o masă de călcat pliabilă între scaunele față. Sigur, ei o descriu ca fiind „o piesă de mobilier de înaltă calitate”, realizată din sticlă de cristal luminată si lemn, care refractă lumina divizând-o într-o multitudine de culori şi inundând interiorul în reflexii luminoase. Dar e o masă de călcat.

Partea interesantă este că BMW nu intenționează ca iNext să rămână un concept, ci să-l lanseze pe piață în 2021 într-o formă mult mai diluată. Nu cred, totuși că am ajuns în punctul în care putem semnaliza cu orice altceva decât cu degetul… mijlociu.

Link Galerie Foto

 

Advertisements
#concepte, Metal

iNext: Covenant

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s