Porsche 935 DPIII DP Motorsport

Este doar o replică, dar chiar îți pasă?


Modelul 935 a fost dezvoltat de către Porsche exclusiv pentru a se învârti pe circuit. Introdus în 1976, era versiunea de curse preparată după regulile de grupă 5 de la FIA a deja animalicului 911 turbo.

Porsche 935 DPIII DP Motorsport

De acolo și aspectul total diferit față de un „neun elf” normal, germanii implementând nasul plat după ce inginerul Norbert Singer a găsit o „portiță” în regulamentul competițional, permițându-le acestora să creeze un profil mult mai aerodinamic pentru mașină.

Dacă habar n-ai ce-i aia o kendama, probabil recunoști 935-ul din jocul Need for Speed Porsche Unleashed, unde a fost disponibil în cea mai extremă formă a sa; longtail, Moby Dick.

Porsche 935 DPIII DP Motorsport

Succesul competițional al modelului i-a făcut pe fanii mărcii să viseze la o variantă pentru stradă, însă Porsche a produs un singur astfel de model la cererea omului de afaceri saudit Mansour Ojjeh prin programul sonderwunsch. În rest, a oferit nasul plat și farurile pop-up clienților de 911 cu buzunarul puțin mai gros.

Însă asta nu a oprit alte firme să ofere conversii, una dintre ele fiind DP Motorsport, iar chestia argintie din poze a treia recurență a modelului 935 DP.

Porsche 935 DPIII DP Motorsport

Un 964 Turbo a fost sacrificat în construirea unicului model 935 DPIII, nemții descotorosindu-se de majoritatea caroseriei originale în favoarea implementării unor elemente realizate din fibră de sticlă ranforsată cu fibră de carbon (în unele locuri). Cum altcumva credeai că se ajunge la forma asta mirifică?

Motorul a rămas același 3.3 litri turbo, dar l-au împuns cu un băț până s-a enervat și acum dezvoltă 442 de cai putere. O cifră mai mult decât adecvată unei caroserii din fibră de sticlă, crede-mă.

Porsche 935 DPIII DP Motorsport

DP Motorsport s-a sfiit în a dezvălui mai multe date privind performanța mașinii, dar probabil nici roll-cage-ul și nici airbag-ul nu-l va ajuta prea mult nefericitul care o va împinge dincolo de limite.

Firește, lista cu modificări nu se oprește aici, dar decât să intru în detalii și să te plictisesc, mai bine las pozele făcute de Jordi Miranda să o facă. Așa că dă click pe scrisul negru mare de mai jos!

Link Galerie Foto

#oldskool, Metal

Un Porsche 935 pentru stradă? Pregătiți-vă testamentul…

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s