Skoda Vision RS


Ah, 2018. Anul în care PR-ii constructorilor auto au băgat LSD la greu. Știai că noua Skoda Vision RS implementează materiale vegane obținute din producție sustenabilă? Materiale vegane!

În altă ordine de idei, oricât de mult mi-ar plăcea să vă povestesc despre covorașele mașinii realizate din Piñatex – o fibră textilă extrasă din frunzele plantei de ananas (da, pe bune) – parcă mai bine m-aș concentra pe alte chestii.

Skoda Vision RS

Cum ar fi amalgamul de componente mișto din fibră de carbon care probabil nu vor ajunge niciodată pe varianta de serie. Asta pentru că Vision RS previzualizează un nou model compact, și câte astfel de mașini ai văzut să aibă o duzină de elemente fabricate din acest material (chiar și în variantele performante)? În orice caz, nu Octavia.

Jantele, de exemplu, cu lamele lor optimizate aerodinamic (adică găurite) și căpăcele centrale realizate din cristal. Apoi mai e grila împopoțonată cu fâșii de LED și eleronul cu două fante care oferă un plus de agresivitate. Să nu mai zic de spoilere, praguri, orificiile de admisie și ieșirile de aer.

Skoda Vision RS

Judecând după interior, mai ales după cele patru scaune sport individuale, ai crede că sub capotă se ascunde vulcanul Krakatoa, dar lucrurile sunt mult mai docile.

Un motor termic de 1.5 litri și unul electric dezvoltă împreună 241 de cai putere (245 PS); destul pentru a realiza un sprint de la 0 la 100 km/h într-un timp somnolent de 7.1 secunde. Însă Skoda spune că repriza de la 80 la 120 km/h se realizează în 8.9 secunde, ceea ce-i destul de…groaznic.

Link Galerie Foto

Advertisements
Actualități

Skoda Vision RS ar putea fi viitoarea Skoda Octavia

Gallery

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s