Actualități, Propagandă

De ce nu mi-aș cumpăra un Ferrari Monza

Skoda Vision RS

Pentru că n-am €1.600.000, în primul rând.


În al doilea rând, pentru că am impresia că Ferrari profită cam mult de pe urma acestor modele. Dacă nu știai, şmecherii din Maranello au lansat acum vreo 14 zile două mașini deosebite, menite să evoce prestigiu și istoria mărcii.

La vremea respectivă am debitat ceva despre priceperea constructului italian în a produce (și comercializa) mașini exclusiviste, având o tonă de tradiție în spate, dar se pare că acesta și-a schimbat strategia.

Asta pentru că Ferrari intenționează să producă Monza SP1 și SP2 în 499 de unități. Un număr imens, mai ales raportat la tirajul altor constructori care au lansat, la rândul lor, proiecte speciale.

Enzo Ferrari zicea că o mașină ar trebui construită cu un exemplar mai puțin decât cere piața. De aia s-au asamblat 500 de modele LaFerrari și 493 de modele Enzo, de exemplu.

Dar oare să ceară piața 499 de barchette cu un preț de bază de €1.600.000, sau avem de-a face cu o chestie de marketing împinsă la extrem, menită să gâdile ego-ul și portofelul adevăraților fani Ferrari – ăia care cumpără serii limitate și nu le mișcă din loc așteptând să le crească valoarea.

Partea tristă e că deși vor fi construite în mai multe exemplare decât F50, cred că niciodată nu vor mai fi așa de ieftine. Pentru că sunt Ferrari, pentru că sunt ediții speciale, și pentru ca că vor fi achiziționate doar pe bază de invitație. De aia!

Și încă o chestie; de ce cântăresc 1500 de kilograme dacă nu au parbriz, acoperiș și uși normale, iar majoritatea elementelor de caroserie sunt din fibră de carbon?

Aaaaaa, din cauză că folosesc șasiul din aluminiu al modeleului 812 Superfast care nu a fost gândit pentru asemenea mașini. Ok..

Chiar și așa, timpul de 2.9 secunde scurs între 0 și 100 km/h este obscen, mai ales pentru niște roadstere omologate să fie conduse fără cască de protecție. Imaginează-ți dacă ți-ar intra o muscă în ochi la 300 km/h…

Poze via Ferrari & Newspress

Link Galerie Foto

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s